Preview: Audi R4 2011

Preview: Audi R4 2011
Zusterbedrijven Audi en Porsche zijn in gesprek om de handen in mekaar te slaan voor de bouw van de mid-engined Audi R4 en de volgende generatie Boxster en Cayman.

Audi wil het ‘R’ gamma uitbreiden met de komst van de R4, R6, R10 en een Roadster versie van de R8. De R6 zal zich positioneren tussen de Porsche 911 en de Boxster terwijl de R4 een instap mid-engined wagen wordt met een kostprijs van ongeveer 35.000 euro.

Porsche en Audi willen samenwerken om de ontwikkelingskosten te drukken en zullen daarenboven ook hun technologie delen. Audi beschikt bijvoorbeeld onder andere over aluminium spaceframe carrosserie, sterke dieselmotoren, lichtgewicht vierwielaandrijvingssystemen en transmissies met dubbele koppeling.

Volgens bronnen krijgt de Audi R4 een 2.5 liter vijfcilinder motor met een vermogen van 300 pk. Maar ook de 2.0 TFSI motor met 268 pk uit de TT-S wordt overwogen. Persoonlijk lijkt een vijfcilinder mij het meest geschikt om zowel de sensatie als een stevig motorgeluid van de wagen te garanderen. Audi wil de R4 op de markt brengen in 2010-2011.

Impressiefoto (Via: eGMCarTech)

Preview: Audi R4 2011

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...