Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8
Dodge heeft opnieuw een beruchte naam vanonder het stof gehaald, de Dodge Challenger is terug van weggeweest!

Voor veel Amerikanen is het een belangrijke dag vandaag want met de terugkeer van de Challenger halen ze een stuk nostalgie van onder het stof. Dodge vergat de Challenger niet een “Amerikaans” vermogen onder de motorkap te bezorgen, de 6.1 liter Hemi V8 levert een vermogen van 425 pk en een maximaal koppel van 570 Nm. Daarmee sprint de Challenger van 0 naar 100 km/u in 5 seconden. Dodge is ook trots op zijn remsysteem, de remafstand van 100 naar 0 km/u bedraagt 30,5 meter. Daarbij komt een kracht van 0,88 g vrij.

De wagen lijkt klein op de foto maar is het eigenlijk niet, hij is zelfs langer dan een Chrysler 300C. De nieuwe Dodge wordt gemaakt in de Chrysler-fabriek in Ontario en wordt in oranje, zilvergrijs en zwart aangeboden. In het eerste bouwjaar zal elke wagen een plaatje met productienummer meekrijgen in het interieur. Voor het eerste jaar wil Dodge 6.400 Challengers bouwen. Later komen ook minder krachtige motoren.

In Amerika betaal je 37.995 dollar voor de Dodge Challenger SRT8, een spotprijs want omgerekend in euro is dat 26.175 euro. Jammer genoeg is het nog niet zeker of de Challenger naar onze contreien komt, de Nederlandse importeur ziet wegens de slurptaks geen brood in de Challenger. Misschien komt de nieuwe Dodge er wel in België?

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Officieel: Dodge Challenger SRT8

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Dodge Challenger SRT8"

  1. bart 05-10-2009 om 20:06

    ik vind het de allermooiste auto ooit en dat blijft zo

  2. Mrnix 21-06-2010 om 14:59

    Ik vind die achterkant niet m aan t zien 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...