Verkoop Audi stijgt met 4,7 procent in Januari

Audi A4
Audi heeft bekend gemaakt dat de verkopen in de maand Januari met 4,7 procent zijn gestegen. Het merk verkocht 78.700 wagens aan klanten. De stijging komt van Europa, Amerika en Azië.

“Het nieuwe jaar heeft een goede start genomen met wereldwijde groeicijfers” zegt Ralph Weyler, hoofd van de Marketing en sales bij Audi AG. “We zullen dit jaar de mijlpaal van 1 miljoen wagens halen en onze nieuwe modellen zoals de Audi A3 Cabriolet, RS6 Avant en Audi Q5 zullen de vraag de volgende maanden nog meer doen stijgen.”

In Europa alleen verkocht Audi in Januari 54.800 voertuigen, dat is een stijging met 2,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Buiten Duitsland verkocht Audi vooral goed in Groot-Brittannië met 10.681 verkochte exemplaren, een stijging van 18,6 procent ten opzichte van vorig jaar. In Duitsland zelf verkocht de autobouwer 0,5 procent meer dan vorig jaar met 14.117 exemplaren.

In Oost-Europa verkocht Audi in Januari 17,3 procent (3.600 wagens) meer terwijl er in Amerika 8.100 wagens (+1,1%) over de toonbank gingen. In de Aziatische landen boomt Audi met een stijging van 23,1 procent in vergelijking met Januari vorig jaar. Het continent is goed voor 13.300 verkochte wagens.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...