Productieversie Artega GT in Geneve

Artega GT
Artega maakt bekend dat het de productieversie van zijn Artega GT op het autosalon van Genève zal tonen. We zagen het model eerder in Frankfurt en waren vooral positief over het exterieur.

De Artega GT werd gedesigned door Henrik Fisker, bekend van onder andere de Fisker Karma. Het model is nu klaar voor productie en de eerste exemplaren moeten midden 2008 van de band rollen. De uiteindelijke productieversie krijgen we voor het eerst te zien op het autosalon van Genève. Veel zal er echter niet veranderen.

De productieversie behoudt dus zijn voornaamste karakteristieken, zo zit de 3.6 liter Volkswagen V6 motor nog altijd achteraan zoals bij de Porsche 911. De motor zit eigenlijk net boven de achteras waardoor de sportwagen veel beter op de weg ligt.

Van de Artega GT worden initieel 500 stuks gebouwd, maar afhankelijk van de vraag kan de productie nog opgedreven worden. De basisprijs van de wagen bedraagt ongeveer 80.000 euro en daarvoor krijg je een aluminium spaceframe aangevuld met carbonvezel, ABS, Airbags, ASP en bi-xenon koplampen.

De nieuwe Duitse sportwagen is 3,95 meter lang, 1,88 meter breed en 1,18 meter hoog. Zoals elke sportwagen heeft de wagen uiteraard achterwielaandrijving. De 3.6 liter V6 motor creëert een vermogen van 300 pk en beschikt over een Volkswagen DSG versnellingsbak. De wagen zou met deze motor een topsnelheid halen van 270 km/u en sprint waarschijnlijk in ongeveer 5 seconden naar 100 km/u.

Hopelijk heeft Artega de afwerking van het interieur van de GT nog wat verbeterd tegenover het conceptmodel dat we in Frankfurt zagen. Daar viel het ons op dat de wagen niet zo minutieus was afgewerkt als andere sportwagens van zijn caliber. De GPS navigatie in de achteruitkijkspiegel was origineel maar iets minder praktisch. Wordt ongetwijfeld vervolgd tijdens het autosalon van Genève…

Artega GT

Artega GT

Artega GT

Artega GT

Artega GT

Artega GT

Artega GT

Artega GT

Deel dit bericht:

7 reacties op "Productieversie Artega GT in Genève"

 1. dennis 06-02-2008 om 10:31

  Uiterst fraai design!

 2. _____ 07-02-2008 om 22:36

  wat moet ie kosten????

 3. _____ 07-02-2008 om 22:38

  laat maar ik heb er overheen gelezen.

 4. Pax Claude 01-05-2008 om 10:19

  Heb grote interesse om deze wagen aan te kopen.
  Wacht enkel nog op de homologatie.
  Hoever staan we???

 5. PJS 01-05-2008 om 12:13

  De officiële site: http://www.artega.de

 6. drakie 24-01-2009 om 10:03

  Ik vind hem uiterst proper. Hij lijkt een beetje op porsche/ferrari…

  Gr,

 7. Willem 02-06-2009 om 21:36

  Lijkt voornamelijk op Lotus vind ik!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...