Eerste foto’s: Lancia Delta

Lancia Delta
Lancia heeft foto’s vrijgegeven van de Lancia Delta dat zijn debuut maakt op het autosalon van Genève in maart. Het model moet nieuw leven in Lancia blazen.

De productieversie wijkt nauwelijks af van de concept car Delta HPE. Lancia liet enkel de aanduiding HPE vallen. Het merk start in juni aan de productie van het nieuwe model en de eerste exemplaren worden na de zomer bij de dealers verwacht.

De Delta is de langverwachte nieuwe middenklasser van het merk. Er kwam een groot gat in het gamma van Lancia na het wegvallen van de Lybra stationwagen. De Delta komt er enkel in vijfdeurs uitvoering. Volgens Lancia wordt de Delta een rivaal voor de Volvo V50. De Delta is 4,5 meter lang, 1,5 meter hoog en 1,8 meter breed. Hij heeft een wielbasis van 2,7 meter.

De Lancia Delta staat op een licht aangepast platform van de Fiat Bravo en moet binnen de Fiat Groep de rol van premium wagen bekleden zoals dat bijvoorbeeld met de Audi A3 en VW Golf in de Volkswagengroep ook gebeurt. De Lancia Delta kan voorzien worden van onder andere een panoramadak, een Bose hifi-systeem, het Blue & Me-systeem en een volledig nieuw ontwikkeld navigatiesysteem.

Over het motorenaanbod heeft lancia nog niets gelost maar wij vermoeden dat er keuze zal zijn tussen 120 en 200 pk. Alle motoren zullen uitgerust zijn met een turbo. De wagen maakt gebruik van een zesbak en is eventueel ook met automatische versnellingsbak leverbaar.

UPDATE: Deze auto werd uitgebreid besproken in onze rijtest! Klik hier.

Lancia Delta

Lancia Delta

Lancia Delta

Deel dit bericht:

6 reacties op "Eerste foto’s: Lancia Delta"

 1. Casper 13-09-2008 om 18:07

  Eindelijk weer een respectabele lancia….

 2. faydali 30-04-2009 om 21:15

  Een prachtige auto.Zo maken ze autos tegenwoordig zelden.Allemaal eenheidsworsten.
  Wat een vormgeving.
  Bravo,heren ingenieurs.Het interieur, idemdito.
  Ik rij al jaren VW, dit wordt mijn volgende auto.

 3. anoniem 22-09-2009 om 20:25

  wauw… hebbenhebbenhebben

 4. Inan 16-12-2009 om 21:28

  Het is een supper auto , mijn man is dol op en ga waarschijnlijk een kopen voor hem :):) verassing ssssst niks door vertelen

 5. Thom 11-02-2010 om 17:21

  Ik Vind Deze nieuwe Versie Van de Lancia Delta Zo Strax Model & prachtige Car DEeze Auto Gaa ik zelf ook Kopen !!!!

 6. John 18-04-2010 om 22:29

  Prachtige auto. Design is geweldig alleen……………… het blijft Italiaanse kwaliteit. Ken iemand die deze auto rijdt. Rijden is prima in orde, maar techniek van ruitenwisser en nog een klein aantal zaken storen.
  Tja, leuk rijden, de blits maken, maar vaak naar de garage voor kleine mankementen is toch irritant.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...