Lexus IS-F: AMG-killer

Lexus IS-F
Lexus heeft de kostprijs van zijn eigen “AMG-killer”, de IS-F vrijgegeven. Het Japanse luxemerk heeft goed naar de prijzen van de concurrentie gekeken.

De Lexus IS-F kost op Nederlands kenteken 101.600 euro, in België zal de prijs rond de 85.000 euro liggen. Voor dat bedrag krijg je het vlaggenschip van Lexus mee naar huis. Onder de motorkap huist een 423 pk sterke 5.0 liter V8. Daarmee moet het wel de C63 AMG laten voorgaan welke 457 pk onder de motorkap heeft. Lexus is vooral trots op zijn CO2-uitstoot: 270 gram per kilometer is het laagste in zijn klasse.

De kracht uit de V8 gaat via een achttraps Sport Direct Shift transmissie naar de achterwielen. De IS-F sprint in 4,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de wagen ligt op 270 kilometer per uur, 20 km/u hoger dan het Duitse gentlemens agreement.

De IS-F heeft 19″ lichtmetalen velgen en krijgt een Lexus high performance remsysteem van Brembo aangemeten. Het Vehicle Integrated Management-sportsysteem zorgt voor extra controle van het voertuig.

Lexus IS-F

Lexus IS-F

Lexus IS-F

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...