Preview: Audi A6 2011

Preview: Audi A6 2011
We zagen de facelift van de A6 al op spyshots maar na de facelift is het in 2011 tijd voor een nieuwe versie. De eerste impressiefoto’s tonen ons opnieuw een prachtige wagen.

De nieuwe A6 zal volgens de impressiefoto’s iets scherper afgelijnd worden maar de wagen behoudt zijn vriendelijke uitstraling. De grille wordt net als bij het Q7 V12 TDI Concept waarschijnlijk groter en in roostervorm. De wagen wordt verder ook duidelijk beïnvloed door de Audi A5 en A4.

Audi wil de nieuwe A6 ook dynamischer maken als bestuurderswagen, zo zal de wagen uitgerust zijn met verschillende functies zoals het multi-link rear suspension systeem. Ook binnenin wordt het comfort opgekrikt met functies zoals touch-screen LCD. De wagen wordt daarenboven ook langer dan zijn voorganger met een wielbasis van 3 meter en een totale lengte van meer dan 5 meter.

Motorisch krijgen we zoals gewoonlijk voldoende keuze bij de VW groep. De A6 wordt verwacht met verschillende benzine en dieselmotoren. Gezien Audi’s obsessie voor diesel doen er geruchten de ronde dat Audi een kleine maar zeer krachtige dieselmotor zal introduceren in de toekomstige A6. Volgens bronnen wordt dit een motor met zowel turbo als supercharger en met een vermogen van minstens 200 pk en meer dan 400 Nm koppel.

Impressiefoto (Via: WorldCarFans)

Preview: Audi A6 2011

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: Audi A6 2011"

  1. Djivy 29-01-2008 om 16:00

    Audi is het enige merk dat de impressiekunstenaars geen kopzorgen aandoet. Of ziet er iemand veel verschil tussen deze en de vorige generaties?

  2. MRM 29-01-2008 om 18:25

    de verschillen zijn er wel degelijk. Als je even kijkt naar de posts over vroegere speculaties mbt de A6 zal je wel degelijk impressiekunstenaars hun kopzorgen zien 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...