Skoda Superb: Sedan en Hatchback, tegelijk!

Skoda Superb
Skoda heeft de belangrijkste troef van zijn nieuwe Superb lang geheim kunnen houden, maar nu zijn we er uiteindelijk toch achtergekomen: het TwinDoor system. Dit maakt hem een hatchback en een sedan tegelijkertijd!

De ingenieurs van Skoda hebben er veel tijd en energie in gestoken en hebben dus ook een patent aangevraagd op het TwinDoor systeem. Als er niet veel gerief mee hoeft is de Skoda Superb een gewone sedan. Eén druk op de knop verandert de Superb weliswaar in een hatchback met 565l kofferinhoud. Klap je de achterbank neer, dan krijg je meer dan 1600l bagageruimte. Hoe het omvormen van sedan naar hatchback precies in zijn werk gaat weten we niet, maar we kijken alvast uit!

De voorkant van de wagen vind ik redelijk mooi, al heb ik mijn bedenkingen over de achterkant. De lichten lijken op die van een Ford Mondeo, maar dan met een chinees kantje. Aan de andere kant, Skoda is natuurlijk een merk met oostblok-roots, al heeft de overname door VW veel veranderd.

Voor meer technische gegevens verwijs ik jullie graag door naar dit artikel. We zien de Skoda Superb normaal voor het eerst in real-life op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Skoda Superb: Sedan én Hatchback, tegelijk!"

 1. Reint 19-06-2010 om 10:58

  Ik heb nu sinds augustus 2009 een Skoda Superb en heb er inmidels 60000 km mee gereden.

  Het is een heerlijke auto, met name de motor (diesel 170 PK) is een topper. Lekker sterk, stil en zuinig.

  Echter, ik ben niet zo te spreken over het navigatiesysteem. Het valt regelmatig uitof het lukt niet om de link te krijgen met het systeem tussen de toerenteller en de snelheidsmeter. Daarnaast kraakt de middenarmsteun (leer)op de achterbank enorm. Ook de telefooncentrale is een probleem. Downloaden van een telefoonboek gaat goed maar een oude verwijderen is niet mogelijk.

  Over het rijgedrag niets dan lof. De binnenruimte, zojuist terug met vier personen vanuit Monaco, is geweldig.

  Top auto.

 2. PJS 19-06-2010 om 11:02

  In onze rijtest met de Superb waren wij nochtans erg te spreken over het navigatiesysteem. Vreemd dus dat het regelmatig uitvalt.

  Maar inderdaad het rijgedrag en de binnenruimte zijn van zeer hoog niveau!

 3. MRM 19-06-2010 om 11:09

  @Reint: inderdaad, het systeem op het instrumentenpaneel en het systeem van het dashboard is een verschillend systeem.
  Het informatiesysteem van het instrumentenpaneel is eerder een boordcomputer die je laat weten hoe het met het verbruik en dergelijke zit.
  In het dashboard zit dan weer het entertainment- en navigatiesysteem.
  Ik weet niet helemaal zeker of dit bij jouw wagen ook kan, maar bij veel modellen kan je de instructies van de navigatie wel op je instrumentenpaneel laten verschijnen.

 4. PJS 19-06-2010 om 11:16

  De verbinding tussen het scherm tussen de boordcomputer en het navigatiesysteem lukt weldegelijk. Alleen kan je niet tegelijk bijvoorbeeld je huidig verbruik weergeven en de GPS instructies. Je moet dus kiezen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...