Skoda Superb
Skoda heeft de belangrijkste troef van zijn nieuwe Superb lang geheim kunnen houden, maar nu zijn we er uiteindelijk toch achtergekomen: het TwinDoor system. Dit maakt hem een hatchback en een sedan tegelijkertijd!

De ingenieurs van Skoda hebben er veel tijd en energie in gestoken en hebben dus ook een patent aangevraagd op het TwinDoor systeem. Als er niet veel gerief mee hoeft is de Skoda Superb een gewone sedan. Eén druk op de knop verandert de Superb weliswaar in een hatchback met 565l kofferinhoud. Klap je de achterbank neer, dan krijg je meer dan 1600l bagageruimte. Hoe het omvormen van sedan naar hatchback precies in zijn werk gaat weten we niet, maar we kijken alvast uit!

De voorkant van de wagen vind ik redelijk mooi, al heb ik mijn bedenkingen over de achterkant. De lichten lijken op die van een Ford Mondeo, maar dan met een chinees kantje. Aan de andere kant, Skoda is natuurlijk een merk met oostblok-roots, al heeft de overname door VW veel veranderd.

Voor meer technische gegevens verwijs ik jullie graag door naar dit artikel. We zien de Skoda Superb normaal voor het eerst in real-life op het autosalon van Genève.