Diesel voor AMG?

Mercedes CLS 63 AMG V8
Geruchten doen de ronde dat de huistuner van Mercedes, AMG, ook dieselmotoren zou gebruiken in de toekomst om de doorsnee Mercedes wat exclusiever te maken.

Dieselmotoren moeten in deze tijd niet meer onderdoen voor benzinemotoren, dat bewijzen de Audi R8 V12 TDI en de Audi R10. Volgens AutoExpress gaat Mercedes daarom V8-dieselmotoren bouwen met ongeveer 700Nm die op lange afstanden efficiënter zijn dan hun benzine-broertjes. Op lange afstand is een diesel namelijk veel milieuvriendelijker dan een benzinemotor.

Het feit dat de V8-motoren diesels zullen worden, is de kans groot dat we deze motoren hoofdzakelijk in de Mercedes E 63 AMG en CLS 63 AMG als eerste zullen tegenkomen.

Uiteraard zal er niets aan de prestaties van deze AMG-wagens veranderen in de negatieve zin. Het motto bij Mercedes luidt namelijk: evenveel comfort en prestaties, minder vervuiling. We wachten alvast vol spanning op nieuwe berichten.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Diesel voor AMG?"

  1. PJS 27-01-2008 om 12:27

    Mooi initiatief, ze moeten iets doen om die onnozele CO2 doelstellingen te halen…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...