Chinese MINI-kloon: Lifan 3-Serie

Lifan 3-Series Chinese MINI Kloon
Dat ze in China goed zijn in het klonen van auto’s weten we al langer dan vandaag, het nieuwste slachtoffer is de iconische MINI Cooper.

De Chinese auto industrie gaat verder met het klonen van Europese modellen. Lifan heeft het voor mekaar gekregen om niet alleen het design van MINI te gebruiken maar heeft daarenboven ook nog eens de naam van de populairste BMW gebruikt: de 3-serie. Hoe origineel!

Het enige wat onze Chinese vrienden van Lifan kunnen zeggen is dat ze er toch in geslaagd zijn om vijf deuren in de MINI te stoppen, iets wat MINI zelf niet kon met de Clubman. De achterlichten zijn bijna een exacte kopie van de MINI en het profiel, de voorlichten en de grille zijn ook duidelijk gebaseerd op de Britse klassieker.

De Lifan 3-Series zal vanaf midden 2008 te koop zijn in China. Als MINI niet echt je ding is hebben ze bij Lifan nog gekloonde versies van Mercedes, Toyota en Fiat. Keuze genoeg dus.

Foto’s (via: LeBlogAuto)

Lifan 3-Series Chinese MINI Kloon

Lifan 3-Series Chinese MINI Kloon

Deel dit bericht:

3 reacties op "Chinese MINI-kloon: Lifan 3-Serie"

 1. MRM 23-01-2008 om 20:24

  keb vandaag een getunede clubman zien rijden. Lachen! zijn zijruiten waren zwart getint en hij had speciale velgen. Man dat was lelijk!

 2. PJS 23-01-2008 om 21:07

  Ongetwijfeld een fotomoment!

 3. MRM 23-01-2008 om 21:17

  helaas heeft mijn nieuwe gsm geen camera meer 😉
  maar wel duizend andere opties natuurlijk:p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...