Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS
Audi werkt stelselmatig het coiffeur-imago van zijn TT weg, de nieuwe TT heeft niet alleen een ruiger design, hij wordt ook met meer pk’s uitgevoerd.

De Audi TT-S ging eerder deze maand officieel in première op het autosalon van Detroit, maar voor Audi is de TT-S nog niet goed genoeg. Het merk werkt aan een nog krachtigere variant die momenteel de laatste tests ondergaat. De RS versie werd gespot tijdens wintertests in Zweden.

Het vermogen van de TT-RS wordt tussen de 340 en 365 pk geschat. Daarvoor heeft de RS een turbocharged 3.2 liter V6 onder de motorkap. De wagen wordt zowel met een manuele als een zeventraps automatische (DSG) versnellingsbak uitgevoerd.

Het exterieur van de TT-RS lijkt sterk op dat van de TT-S maar als je goed kijkt zie je enkele subtiele wijzigingen. Zo hebben vooraan de mistlampen van de TT-S plaats moeten ruimen voor grotere luchtinlaten om zo meer zuurstof naar de motor te leiden. De TT-RS heeft ook grotere wielen en remmen. Achteraan bemerken we ovalen uitlaatpijpen, die altijd terugkomen bij Audi’s RS-modellen.

Wanneer de TT-RS in première zal gaan is nog niet zeker, de start van de verkoop is echter gepland voor 2009.

Spyshots (Via: LeftLaneNews)

Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS

Spyshots: Audi TT-RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...