Spyshots: Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS Volante
Dat ze bij Aston Martin oren (en ogen) hadden voor het succes van de DBS is duidelijk. Vandaag zijn er spyshots vrijgekomen waar we een nieuwe versie kunnen zien, een DBS Volante, zodat je lekker kunt cruisen in een zomerbriesje.

De DBS zal er nu als Coupé en Volante komen. Was er nood aan een supercabrio? Niet echt, maar het is altijd leuk om een nieuwe auto te hebben. Deze nieuwe bolide zal een V12 6.0 motor krijgen met vijfhonderdtal paarden. Als grootste verschil met de coupé merken we uiteraard een canvas dak.

In de laatste James Bond film, Casino Royale, was de Aston Martin DBS reeds te zien. Het stond in de sterren geschreven dat er ook een productiemodel ging van komen. De DBS is gebaseerd op de DB9, en wordt gekenmerkt door een stoere bodykit (ruig!), goede motor, en een perfecte sportieve afstemming. Aangezien er ook een DB9 Volante bestaat, is de omschakeling naar de DBS niet zo moeilijk. Bewijs hiervan zijn de eerste foto’s die getrokken zijn in een noordelijk deel van Zweden. Goede plaats om een cabrio te testen!

Gelukkig zijn er nog andere factoren die voor de warmte zorgen, namelijk een V12 motor met 517 paarden, die verantwoordelijk zijn voor een koppel van 570Nm. Een sprintje naar 100 km/u zal -jammer genoeg- alreeds voorbij zijn na 4seconden en nabij 300 km/u zal het niet meer nodig zijn om je gaspedaal verder in te duwen. Aston Martin heeft voor een gepast uitlaatsysteem gezocht, zodat je kan genieten van een brullende motor als je met het hoofd in de open lucht zit.

We hopen deze wagen zo spoedig mogelijk aan de productieband te zien, waarschijnlijk tegen volgend jaar. Met deze nieuwkomer breidt Aston Martin het modellenaanbod verder uit voor 2008, met de komende Rapide in het verschiet.

Spyshots (Via: Autowereld)

Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS Volante

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...