Preview: Mercedes CLK 2009

Mercedes CLK 2009 Impressiefoto
Mercedes heeft het zwaar in het Coupé segment met de komst van de prachtige E92 BMW 3 Coupé, daarom werkt het merk hard aan de nieuwe CLK.

Deze nieuwe impressiefoto’s geven ons een idee van wat we mogen verwachten van de nieuwe Mercedes CLK. De foto’s zijn gebaseerd op spyshots van de CLK en bouwen ook verder op de impressiefoto die we jullie eerder toonden.

De designers hebben zich licht laten beïnvloeden door de S-klasse met een hogere ruitlijn en een scherpere neus gecombineerd met nieuwe rechthoekige koplampen. De nieuwe voor- en achterlichten zagen we al eerder bij de toekomstige E-klasse.

Motorisch krijgt de CLK dezelfde mogelijkheden als de C-klasse Sedan met onder andere een 272 pk sterke 3.5 liter V6 in de CLK 350 en een 5.5L V8 in de CLK 500. Het topmodel wordt de CLK 63 AMG met een 481 pk sterke 6.2 liter V8 onder de motorkap. De CLK krijgt optioneel het 4Matic AWD systeem mee en zal waarschijnlijk ook in hybride uitvoering te verkrijgen zijn.

De nieuwe CLK deelt qua technologie verschillende componenten met de S-klasse. De nieuwe Coupé krijgt onder andere het Presafe Brake Assist systeem, night vision, het Mercedes COMAND multimediasysteem en waarschijnlijk zelfs het actieve suspensie systeem.

De première van de CLK is normaal gezien gepland voor het autosalon van Genève in maart dit jaar. De verkoop zal waarschijnlijk eind 2008/begin 2009 starten. De Soft-top Cabrio komt een jaar later op de markt.

Impressiefoto’s: (Via: MotorAuthority)

Mercedes CLK 2009 Impressiefoto

Mercedes CLK 2009 Impressiefoto

Mercedes CLK 2009 Impressiefoto

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...