Officieel: Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift
Mercedes heeft vandaag de facelift van de Mercedes CLS officieel vrijgegeven, er komt ook een nieuwe basisversie: de CLS 280 met 231 pk en 300 Nm koppel.

De facelift verschilt in zijn voorganger in veel kleine zaken. Zo is er een nieuwe grille met twee in plaats van vier lamellen en zijn de luchtinlaten ruitvormig. Achteraan zien we nieuwe LED achterlichten met pijlvormige knipperlichten en werden de ovale uitlaatpijpen vervangen door trapeziumvormige. Ook de buitenspiegels kregen een nieuw ontwerp.

Binnenin werden ook enkele dingen gewijzigd. Grote blikvanger is het nieuwe driespaaks stuur en de gewijzigde wijzerplaten. Tegelijk werden ook alle knopjes vernieuwd. Qua elektronica moet de gefacelifte CLS niet onderdoen voor zijn voorganger, de wagen is namelijk voorzien van het nieuwe multimediasysteem dat ook in de nieuwe SLK wordt gebruikt.

Mercedes pakt ook uit met een nieuwe basisversie: de CLS 280 met 231 pk en 300 Nm koppel. De CLS 280 sprint in 7,7 seconden naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 245 km/u. Het gemiddeld verbruik van dit model ligt op 9,8 liter per 100 kilometer.

De CLS 280, 350 CGI en 320 CDI staan trouwens allemaal op 17″ lichtemetalen velgen terwijl de CLS 500 18″ velgen krijgt. Het topmodel, de CLS 63 AMG heeft nieuwe 19″ lichtmetalen velgen gekregen. Voor de CLS 63 AMG zijn er trouwens nieuwe accessoires voorzien zoals een compacter sportstuur, aluminium pedalen en extra geperforeerd leder op de gripgebieden.

De CLS 63 AMG wordt dus tezamen met zijn ‘gewone’ broers ook geupdate. Het AMG model zal aangedreven worden door een sterke V8 met 514pk en 630Nm, waarmee een sprint tot 100 km/u ongeveer 4,5 seconden zal duren.

De nieuwe CLS is vanaf maart te koop bij de Mercedes-dealers, de prijzen zijn nog niet bekend maar dankzij de komst van de CLS 280 zal de startprijs lager liggen.

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Officieel Mercedes CLS Facelift

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Mercedes CLS Facelift"

  1. MRM 20-01-2008 om 20:28

    kvind zijn voorkant er iets agressiever -en dus beter- uitzien.

  2. azoezie 18-01-2009 om 15:07

    ik vind deze auto grof jonge maar die achter lampen maken het helemaal hard

Reageer

Reactie aan het plaatsen...