Gillet Vertigo 5
Onze landgenoot Tony Gillet toont op het autosalon van Brussel zijn nieuwste creatie. De nieuwe sportwagen wordt tot Vertigo 5 gedoopt.

Van de vorige Vertigo werden wereldwijd 25 exemplaren verkocht en de wagen werd zelfs opgenomen in het racespel Gran Turismo. De nieuwe Vertigo 5 is afgeleid van de racewagen die Gillet heeft ontwikkeld en waarmee op circuits wordt gereden.

De achterzijde is ten opzichte van de vorige versie lichtjes gewijzigd terwijl de front grondig werd aangepast. De bolide wordt handmatig geproduceerd in de eigen fabriek in Namen. Voor de body gebruikt Gillet composiet materialen zoals koolstofvezel. Het interieur wordt met leer afgewerkt.

Voor de krachtbron gaat Gillet bij Alfa Romeo langs, daar wordt een 4 liter zescilinder aangekocht. Gillet laat het vermogen van deze motor echter tunen voordat het deze in zijn wagen stopt. De Vertigo 5 accelereert volgens Gillet van 0 naar 100 km/u in 3,26 seconden.

Voor de wagen vraagt Tony Gillet 135.000 euro. De wagen kan je bekijken op het autosalon van Brussel dat doorgaat van 17 tot 27 januari. Op weekdagen is het autosalon open van 10 tot 20u, in de weekends tot 18u30. Voor meer info surf je naar salonauto.be

Gillet Vertigo 5

Gillet Vertigo 5

Gillet Vertigo 5

Gillet Vertigo 5