Officieel: Saab 9-4X BioPower Concept

Saab 9-4X BioPower Concept
Saab heeft vandaag het 9-4X BioPower concept officieel voorgesteld op het autosalon van Detroit, het is de laatste variant in de BioPower reeks.

De wagen is geïnspireerd door het Scandinavisch design dat focused op natuurvormen. Ook de Aero X heeft de designers inspiratie gegeven voor Saab’s nieuwe concept. We mogen wel zeggen dat de designers bij Saab een mooie crossover-SUV hebben ontworpen.

De Saab 9-4X Biopower heeft standaard 245 pk en 353 Nm koppel, als de bestuurder bio-ethanol tankt stijgen deze waarden naar 300 pk en 400 Nm. De conceptwagen stuurt zijn vermogen via een zestrapsautomaat naar de vier wielen. De auto maakt gebruik van zowel een centraal differentieel en achteraan een intelligent differentieel (eLSD).

Het 9-4X Biopower Concept kan ook sportief ingesteld worden, door een druk op de Sport-knop kan de bestuurder de adaptieve schokdempers en de versnellingsbak in een sportievere stand zetten. Het koppel wordt dan tegelijkertijd meer naar de achteras gestuurd.

Saab 9-4X BioPower Concept

Saab 9-4X BioPower Concept

Saab 9-4X BioPower Concept

Saab 9-4X BioPower Concept

Saab 9-4X BioPower Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...