Officieel: BMW M3 Cabrio

BMW M3 Cabrio
Bij BMW is informatie over de Cabrio versie van de M3 gelekt, de prachtige BMW M3 Coupé lijn gecombineerd met wind in de haren. Wat wil je nog meer?

De BMW ingenieurs verzekeren ons direct dat ze de cabrioversie even perfect gemaakt hebben als de Coupé. BMW heeft veel prototypes versleten op de Nürburging om deze wagen de perfect gebalanceerde sportiviteit te geven. De Cabriovariant zal tegen de zomer bij de dealers staan.

Net als de M3 Coupé heeft de Cabrio versie dezelfde agressieve voorkant met wijde luchtinlaten. Achteraan kreeg hij net als zijn grote broer vier uitlaatpijpen mee. Onder de motorkap huist dezelfde 420 pk sterke 4.0 V8 die in de Cabrio van 0 naar 100 km/u sprint in 5,3 seconden. De M3 Cabrio moet dus 0,4 seconden prijsgeven tegenover zijn Coupé variant. Dit verschil is te wijten aan het extra gewicht van 230 kilo dat nodig is voor het openklapbaar dak. In 22 seconden klapt deze open en dicht.

De M3 Cabrio maakt zijn officieel debuut pas in Maart op het autosalon van Genève, op datzelfde moment zal BMW ook de zeventraps transmissie met dubbele koppeling voorstellen. BMW heeft dit systeem de naam “M DKG” gegeven, een sprint naar 100 km/u zou hiermee iets sneller voorbij kunnen zijn. Ongetwijfeld later hierover meer.

BMW M3 Cabrio

BMW M3 Cabrio

BMW M3 Cabrio

BMW M3 Cabrio

BMW M3 Cabrio

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...