Mercedes breidt toch vervolg aan R-klasse

Mercedes R Klasse
De topman van Mercedes, Dieter Zetsche, heeft aan Automobilwoche verteld dat als de R-klasse aan zijn einde is gekomen, Mercedes toch met een ander model zal komen.

Of dat ander model een opvolger of een variant zal zijn, is dan de vraag die zich logischerwijze stelt. Op die vraag is er echter nog geen antwoord gegeven.

Eén ding is echter wel zeker: de verkoop van de R-klasse loopt niet zoals Mercedes het gepland had. Onlangs herpositioneerde Mercedes de R-klasse, maar het heeft niet mogen helpen. Deze wagen is gebouwd voor de bovengemiddelde huisvader die zijn kinderen naar school brengt en naar de sportclub of iets in die zin voert. Door de opkomst van de SUV verdween deze R-klasse uit het oog als waardig alternatief voor een gemiddelde luxe-SUV.

Spijtige zaak, want ik vind de R-klasse persoonlijk wel iets hebben. Vooral zijn achterkant vind ik prachtig. De voorkant had wel wat stijlvoller gemogen en de zijlijn, nuja, er bestaan er mooiere, maar er bestaan ook veel minder mooie alternatieven. Ik kijk persoonlijk alleszins uit naar de komst van de opvolger/variant.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Mercedes breidt toch vervolg aan R-klasse"

  1. BNNY 14-01-2008 om 18:46

    Prins Filip heeft een mooie R klasse 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...