Preview: Autosalon Detroit

Detroit autosalon NAIAS
Omdat het Detroit Autosalon -voluit The North American International Auto Show(NAIAS)nogal ver is van ons koud Belgenlandje, proberen we jullie toch al het nuttige autonieuws mee te geven.

Meer dan 30 nieuwe modellen zullen hun debuut maken op de Detroit Motor Show, zodat we nu al over een succes kunnen spreken.

Alhoewel alle autobedrijven hun beste beentje voorzetten om hun nieuwe modellen genoeg te camoufleren om een glamoureuze presence te geven op een groot autosalon zoals dat van Detroit, kunnen we toch al enkele tipjes van de sluiers oplichten, met dank aan de spyhots.

Audi, gegarandeerd een van de sterren van 2008, zal 2 nieuwe auto’s tonen. Volgens ons zijn dit de TTS en de dieselversie van de R8, de R8 V12 TDI.

BMW zal weer aanwezig zijn met de X6 Crossover SUV, de 1-serie cabrio en een hele resem aangepaste dieselmotoren, om tegemoet te komen aan de strenge Amerikaanse regels. Chrysler zal zijn nieuwe elektrische ecoVoyager MPV showen. Ferrari doet mee met de biobrandstofrace en zal een aangepaste F430 brengen, die zowel op benzine als biobrandstof kan rijden.

Ford zal een nieuwe kleine auto lanceren: een mini 4×4 gebaseerd op de Verve, welke in de toekomst de Ford Fiesta zal vervangen. Ook brengt Ford the US-only F150 pickup truck mee. Jeep zal zich ook van zijn groenste kant tonen met zijn Renegade concept. Deze heeft 4 elektromotoren (1 voor elk wiel), gevoed door 2 Lithium-ion batterijen die op hun beurt worden opgeladen door een kleine dieselmotor. KIA zal de Borrego offroader voorstellen in Detroit, een wannabe Land Rover Discovery.

Deze laatstgenoemde presenteert vol trots verder z’n LRX, een moderne designversie van een 4×4. Lexus brengt de snelle LF-A coupé, terwijl Mazda een update brengt van de RX-8. De wagen krijgt een nieuwe neus. Tevens zullen ze hun Furai concept aan de wereld tonen.

Mercedes laat ook zijn beste kant zien, met de sportieve AMG modellen naast de GLK en SLK. De Jappen van Mitsubishi brengen een op de Evo-X gebaseerde vervanger van de GTO coupé mee. Deze bevat ondermeer een turbodieselmotor, vierwielaandrijving en een half-automatische versnellingsbak.

Nissan onthult verder zijn Forum People Carrier, en brengt de supersnelle GT-R voor de eerste keer mee naar de VS. Nissan onthult ook zijn nieuwste vlaggenschip, de Nissan Impreza STI. Toyota heeft beloofd een nieuw model te lanceren, gebaseerd op hun A-BAT pick-up.

Lamborghini zal ginds zijn nieuwste gebruikersprogramma toelichten, en misschien -definitief?- nieuws brengen over de extra Reventons. Het Chinese automerk Changfeng is ook aanwezig. De belangrijkste vraag bij hun aanwezigheid die we ons stellen: welk model is er nu -niet- gekopieerd?

GM zal fier hun nieuwste Corvette voorstellen, de ZR-1. Saab brengt zoals eerder gezegd meer informatie over hun 9-4x concept. Hummer zal hetzelfde doen, maar met hun nieuwe HX. Hyundai brengt het nieuwe luxemodel, de Genesis mee.

Over Maserati is er niets bekend, alhoewel er een nieuw boordcomputerprogramma aan zit te komen met als primeur: internet in de auto. We hopen uiteraard op meer informatie. Bij MINI brengen ze terug (inderdaad, nogmaals) de Clubman mee, nu wel de Clubman S. Maar daarvoor zullen ze niet opeens in de smaak gaan vallen.

Van Rolls-Royce is er ook niets bekend, maar ze mogen ons altijd verassen, maar niet te hard. Last but not least, bij Volkswagen doen ze serieus geheimzinnig over de Passat CC.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...