Bugatti werkt aan raceauto voor de straat

Bugatti Veyron W16.4 Motor
Over de toekomstplannen van Bugatti wordt druk gespeculeerd. Eerder zou het merk met een Bugatti Royale komen maar nu werkt het volgens geruchten aan een raceauto.

Het is geen publiek geheim dat Bugatti binnenkort met een targa-versie van de Veyron zal komen. Van deze versie worden enkele tientallen exemplaren gemaakt. Maar wat gaat Bugatti daarna doen? Eerst werd er gedacht om een kleiner en dus minder krachtig model te bouwen dat de concurrentie zou aangaan met de Lamborghini Gallardo en Ferrari F430, maar dat plan blijkt nu naar de prullenmand verwezen. Ook het idee om een Bugatti Royale te bouwen is momenteel in de doofpot gestopt.

In de Duitse autopers gaan er nu geruchten de ronde over ‘Projekt Lydia‘. Het project zou een nieuwe raceauto omvatten dat ook geschikt is voor straatgebruik. De wagen zou 1.175 pk onder de motorkap hebben en een topsnelheid halen van meer dan 400 km/u. Hij zou nog het meest lijken op een Le Mans voertuig zoals de Audi R10 TDI (foto onder). De doelstellingen van het nieuwe model zijn niet mals, Bugatti hoopt ermee de Nürburgring te rijden in 6:40 seconden. Ter vergelijking: de Pagani Zonda F Clubsport doet dit in 7:28. Zeer ambitieus dus van Bugatti.

Volgens de bronnen wou Bugatti het Project Lydia reeds in 2009 op de markt brengen maar dit is nu reeds verschoven naar 2010. Voor de straatracer zal je ongeveer 2,5 miljoen euro neertellen, van de wagen worden naar verluidt maar zeventig stuks gebouwd.

Audi R10 racewagen

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...