Toyota yaris verso
Na BMW & Mercedes zijn er nieuwe jaarcijfers beschikbaar, deze keer van Toyota. Dat Toyota goed boert, is al langer bekend.

De Japanse autobouwer Toyota heeft in 2007 een recordaantal wagens verkocht. Ten opzichte van ’06 steeg de verkoop van alle merken (Toyota, Daihatsu, Hino) met 6% tot 9,37 miljoen wagens. Hiermee heeft het bijna zijn Amerikaanse concurrent General Motors (GM) van de troon gestoten qua wereldleider in de autoverkoop. De verkoop van Toyota liep op de eigen markt terug met 4%, wat neerkomt op 2,26 miljoen, desalniettemin steeg de verkoop buiten Japan met 10%, tot 7,1 miljoen wagens.

Toyota produceerde naar eigen zeggen in 2007 voor het eerst meer wagens dan GM. Nu willen ze voor het eerst in een kleine eeuw ook meer wagens gaan verkopen. In september laatstleden hadden ze bij GM nog een kleine voorsprong op de Japanners. We wachten dan ook vol ongeduld op de verkoopscijfers van GM van 2007.

Voor 2008 heeft Toyota de kaap van 10 miljoen wagens als doel gezet, en verwacht de autobouwer een verkoop van ongeveer 9,8miljoen, wat neerkomt op nog eens 5% meer als in 2007.