Audi overweegt A4 Allroad Quattro

 Audi A6 Allroad Quattro
Audi overweegt om net als bij de A6 Avant een Allroad Quattro versie te bouwen van de toekomstige A4 Avant. Dat meldt Autobild vandaag.

De Audi A6 Allroad is gebaseerd op de A6 Avant en voorzien van wat extra bescherming rondom de wielkassen en het Quattro AWD systeem. De wagen is gedesigned voor mensen die graag wat off-road capaciteiten hebben en daarvoor niet naar een SUV willen grijpen. Om het Audi gamma uit te breiden overweegt Audi nu ook een Allroad versie te bouwen van de A4.

De A4 Allroad krijgt dan net als zijn grote broer een pneumatisch luchtveringsysteem, een betere versnellingsbak en een nieuwe 2.0L TDI motor. Het vermogen van de motoren zal tussen de 143 en 170 pk liggen. Later is er eventueel nog plaats voor een topmodel met 204 pk en 400 Nm koppel.

Volgens Autobild wordt de bouw van de A4 Allroad momenteel door het bestuur van Audi in overweging genomen. Door het succes van de A6 Allroad is het niet onwaarschijnlijk dat deze er ook effectief komt.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Audi overweegt A4 Allroad Quattro"

 1. Citrofiel evil twin 12-01-2008 om 12:25

  Azo groenlicht bang voor de waarheid?

 2. MRM 12-01-2008 om 12:28

  hoezo?

 3. PJS 12-01-2008 om 15:31

  Onze goede vriend Citrofiel had enkele spyshots gevonden van de A4 Sedan met allroad pakket. Die comment was automatisch bij de moderation gekomen ter evaluatie door de externe links die erin stonden.

  Het Allroadpakket, Citrofiel, wordt bij mijn weten enkel gebouwd op het Avant model en dus hecht ik niet veel geloofswaarde aan die foto’s. Het kan natuurlijk een conceptwagen geweest zijn, maar daar twijfel ik aan. Het blijft een feit dat Audi momenteel nog moet beslissen of de wagen er echt komt. Dus we zijn zeker niet bang voor de waarheid.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...