Preview: Mercedes CLC

Mercedes CLC
De eerste foto’s van de coupé-versie van de Mercedes C-klasse zijn er. De voorkant is, zoals verwacht, gelijkaardig aan die van de C-klasse, de zijkant en de achterkant bleven keurig weg van de cameralens.

Want wat we zien is een vrouw met een lange jurk met veel stof aan, die ligt op de motorkap van de CLC. Met haar vele sluiers bedekt ze het meest interessante van deze wagen, met name de zijkant en de achterkant. Met de hulp van deze spyshots en impressiefoto kan je weliswaar een beeld vormen van hoe die er uit zouden kunnen zien.

Deze wagen is een statement van Mercedes en een reactie op hun vorige sportcoupé, die op niet al teveel gejuich werd onthaald. Om duidelijk aan te tonen dat dit geen sportcoupé is, krijgt deze wagen een andere naam dan zijn voorganger, met name: Mercedes CLC.

Voor de productie van deze wagen zijn ongeveer 1.100 nieuwe onderdelen ontwikkeld, waaronder een nieuw stuursysteem dat voor meer dynamiek moet zorgen in de bochten. Ook zal Mercedes hier gebruik maken van een nieuw navigatie- en entertainmentsysteem, om zo jonge mensen aan te spreken. Ook de prijs, allicht de laagste van het Mercedes-gamma, zal jongeren moeten overtuigen deze wagen de hunne te maken.

De auto word onthuld op de Fashion Show van Berlijn, 27 januari.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: Mercedes CLC"

  1. Bert 10-01-2008 om 18:39

    Ziet er alvast beter uit dan de huidige C Coupé, het kon uiteraard niet veel slechter…

  2. Patrick 02-02-2008 om 0:50

    Pff, puur boerenbedrog & oude wijn in nieuwe zakken: dit is gewoon een oude C SportCoupé die wat gefacelift is. Met andere woorden: dit is/wordt de 3 Compact van MB, met wellicht even desastreuze verkoopcijfers…
    Gelukkig zouden er een B- en misschien zelfs een A-klasse Coupé in de rekken liggen. Een krachtig wederwoord aan de BMW 1 Coupé. Maar dat wordt wel nog even wachten…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...