Spyshots: Mercedes E klasse Estate 2009

Spyshots Mercedes C Estate 2009
Het oud model rijdt nu her en der rond, en er waren al geruchten over de komst van een nieuw model van de E klasse. Nu zijn er rijdende foto’s gevonden.

Deze zijn de eerste foto’s van de stijlvolle Mercedes E-Klasse. Met een dikkere nieuwe look is deze nieuwkomer klaar om de concurrentie aan te gaan met de BMW 5-serie Touring. Aan de foto’s te zien, zal er een grote capaciteit zij aan (koffer)ruimte.

De neus van deze E heeft veel weg van de C-klasse, voornamelijk dezelfde koplampen. Maar omdat deze nog goed zijn ingepakt kan er nog een verassing schuilgaan onder de tape. De flanken zijn erg scherp, en de nieuwe wielomlijsting straalt kracht uit en komen overeen met die van de S-klasse. Naar mate we naar de koffer toegaan, vergroot de auto, wat een grote bagageruimte voorspeld. De achterlichten zijn ook op zijn zachts uitgedrukt speciaal, 2×2 afzonderlijke units op de kofferdeur zelf.

Deze auto zal worden uitgerust met enkele hi-tech gadgets, zoals remhulp in de bochten, keramische remmen (optie), een nieuwe versie van Mercedes boordcomputer, het COMMAND systeem. Ook systemen die je waarschuwen als je van baanvak wisselt, een oogsensor (tegen inslapen achter het stuur), verkeersbordenlezer, wegdekstaat controle en stabiliteitscontrole aan de hand van de huidige factoren (windsnelheid, windrichting, banden, wegligging, …).

Motorisch zal er waarschijnlijk geopteerd worden voor bestaande motoren van huidige modellen. Een instapmodel zal ongeveer een viercilinder zijn met 184 pk, terwijl de snellere AMG versies de 6.3 liter V8 zal krijgen, 500 paarden plezier! Fans van de diesel zullen kunnen kiezen tussen een 2.2, een 2.7 en een topmodel met een 3.2liter.

We verwachten dat deze nieuwe E zich publiek zal bekend maken op de Frankfurt Auto Show in 2009.

Mercedes E Estate 2009

Mercedes E Estate 2009

Mercedes E Estate 2009

Mercedes E Estate 2009

Mercedes E Estate 2009

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...