Daar gaan we weer: Ferrari SUV?

Ferrari SUV project F151
Er doen zich opnieuw geruchten de ronde dat Ferrari een SUV gaat bouwen, na het eerst ontkend te hebben zouden ze bij Ferrari nu toch de Cayenne willen aanpakken.

Onder codenaam project F151 werkt Ferrari volgens bronnen aan een SUV om de Porsche Cayenne van de troon te stoten en zo meer inkomsten te genereren. Met een praktisch interieur, grote bagageruimte en offroad capaciteiten zou het model het Ferrari gamma mooi aanvullen. Het project staat nog in zijn kinderschoenen en moet nog door de bazen goedgekeurd worden. Deze zijn zeer nerveus om het Ferrari imago op het spel te zetten. De eerste impressiefoto’s tonen ons wel een knappe SUV.

Vooral motorisch is Ferrari aan zijn stand verplicht om met een grote motor uit te pakken. Geruchten vertellen ons dat de Ferrari SUV beschikbaar zal zijn met een V8 of V12 uit het huidige Ferrari gamma. Ook het vierwielaandrijvingssysteem kan voor problemen zorgen want Ferrari heeft deze technologie nog niet voor handen. Ferrari zal daarom deze technologie lenen van een ander merk, waarschijnlijk Mercedes.

Bij dochter Maserati is ook een SUV gepland, de bazen willen de Ferrari SUV alvast een hoger prijskaartje geven. De kostprijs zal boven de 150.000 euro liggen. Als de F151 groen licht krijgt van de Ferrari bazen wordt het concept voorgesteld in 2010 en zal de wagen een jaar later te koop zijn.

Impressiefoto’s (Via: AutoExpress)

Ferrari SUV project F151

Ferrari SUV project F151

Ferrari SUV project F151

Deel dit bericht:

1 reactie op "Daar gaan we weer: Ferrari SUV?"

  1. XliljeezyX 07-06-2008 om 19:25

    Waarom niet? alleen op de laaste foto lijkt hij op een stationcar met plastic eronder zo-iets als een A6ALLROAD

Reageer

Reactie aan het plaatsen...