Audi R8 V12 TDI op autosalon Detroit?

Audi R8
Volgens het Duitse Auto Motor und Sport staat Audi op het autosalon van Detroit met een R8 Concept met V12 TDI onder de motorkap.

De Audi R8 V12 TDI is een studiemodel van Audi, volgens Auto Motor und Sport zal het afhangen van de feedback op het autosalon van Detroit of de wagen ooit in productie zal komen. De V12 TDI motor heeft reeds een grote naam gemaakt in de uiterst succesvolle R10 Race wagen en belooft ook vonken te geven in de komende Q7 V12 TDI.

De Audi R8 V12 TDI zal 500 pk en 1.000 Nm koppel onder de motorkap hebben. Van 0 naar 100 km/u is dankzij dit vermogen voorbij in 4,2 seconden en de topsnelheid ligt boven de 300 km/u. Het verbruik blijft door de dieseltechniek steken rond de 10 liter per 100km. Nadelen van de V12 TDI tegenover de oorspronkelijke V8 motor zijn de gewichtstoename van 100 kg en het verlies van kofferruimte door de immense V12 motor. De V12 motor heeft ook meer koeling nodig, daarom zijn er vooraan grotere luchtinlaten voorzien.

Auto Motor und Sport heeft enkele foto’s gepubliceerd waarvan wij de ingescande exemplaren hebben. Wie de conceptwagen wil zien zal waarschijnlijk naar het autosalon van Detroit moeten dat op 13 januari van start gaat.

Audi R8 V12 TDI Concept

Audi R8 V12 TDI Concept

Audi R8 V12 TDI Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...