Preview: Volkswagen Golf VI GTI

Preview: Volkswagen Golf 6 VI GTI
We hebben enkele op spyshots gebaseerde impressiefoto’s van de Volkswagen Golf 6 kunnen bemachtigen. Het geeft ons een idee hoe de volgende Golf GTI eruit zal zien.

De Golf 6 komt er in September dit jaar en het GTI model is een jaar later gepland. Volkswagen wil de nieuwe generatie Golf zo snel mogelijk op de markt brengen omdat de huidige Golf 5 geen hoogvlieger is. Met de nieuwe Golf 6 zal Volkswagen snijden in de hoge productiekosten en lange productietijd van de huidige generatie. Voor de bouw van een Golf 5 heeft Volkswagen momenteel dubbel zoveel tijd nodig als Opel voor de Astra.

Het exterieur werd onder leiding van Volkswagen’s hoofd designer, Walter da Silva, gebouwd. Als basis werd de Golf 5 gebruikt maar deze krijgt een wat sexyer en tegelijkertijd agressievere look.

Motorisch krijgen we een grote keuze tussen TSI en TDI motoren. Daarenboven zijn er ook BlueMotion en Hybride versies gepland vanaf 2009. Het GTI model krijgt nog meer vermogen dan het huidige model met een motor dat 230 pk zal leveren. Nog wat later komt ook de Golf 6 R32 ten tonele met 4Motion AWD systeem en 265 pk onder de motorkap.

Impressiefoto’s (via: Worldcarfans.com)

Preview: Volkswagen Golf 6 VI GTI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...