Citroen C8 & Peugeot 807 Facelift

Peugeot 807 Facelift
Met de recente voorstelling van de facelift van de Lancia Phedra, konden de andere 2 zoons van de drieling niet achterblijven. Vandaag zijn dus ook de facelift van de Citroën C8 en de Peugeot 807 voorgesteld.

Veel is er niet veranderd, alleen wat extra chromen accenten zijn gelegd en er is een nieuwe motorvariant bijgekomen: de 2.2HDi van 163 of 173Pk. Ook het logo aan de voorkant is lichtjes groter geworden, zowel bij Peugeot als bij Citroën. De Citroën heeft achteraan een grote verticaal doorlopende lampenrij, terwijl de lampen bij Peugeot minder hoog komen.

Aan de binnenkant heeft Peugeot naar eigen zeggen vooral hoogwaardiger materialen gebruikt en er is een nieuwe stof voor de basisuitvoering genaamd ‘Starting Grijs’.

Citroën heeft ongeveer dezelfde stijl gevolgd als Peugeot wat het bovenste deel van het interieur betreft. Het onderste deel bestaat voornamelijk uit lichtere tinten.

De nieuwe 2.2 motor bij Peugeot levert 163Pk en bij Citroën 173Pk. Dit komt omdat Peugeot het aantal Pk’s teruggedrongen heeft, met het oog op fiscale voordeligheid. Dankzij een nieuwe roetfilter zou er 30% minder uitstoot aanwezig zijn.

De Citroën C8:

Citroën C8

Citroën C8

Citroën C8

Citroën C8

Citroën C8

De Peugeot 807:

Peugeot 807 Facelift

Peugeot 807 Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...