Nieuwe Citroen Berlingo

Citroën Berlingo
We telden mee met Citroën af naar 9u vandaag, blijkt dat er geen C5 Cabrio, C4 Crossover of C8 onder de lakens zat maar de nieuwe Citroën Berlingo.

De nieuwe Citroën Berlingo zet zoals bij de vorige versie het gebruiksgemak voorop. Citroën noemt zich de onbetwiste leider op de markt van de “Ludospaces” en sinds 1996 werden er reeds meer dan 1.760.000 van verkocht. In sommige landen zal de vorige Berlingo nog steeds worden verkocht als een goedkoper alternatief. Deze zal dan de Berlingo First gaan heten. De nieuwe Berlingo is te koop vanaf het tweede kwartaal van 2008.

Citroën heeft maar twee foto’s vrijgegeven van zijn nieuwste model, een personenversie en een bedrijfswagenuitvoering. Zeer veel technische gegevens zijn er van de personenversie (foto boven) nog niet gekend maar het merk maakt wel melding van een 110 pk sterke 1.6 HDi 16v motor met roetfilter. De wagen haalt voor zijn gebruiksgemak inspiratie bij de monovolumes, zo kan de kofferklep met ruit open en kunnen de 3 achterzetels afzonderlijk worden weggeklapt. Ook het weggedrag is verbeterd dankzij een langere wielbasis en de wielophanging van de C4 Picasso.

De rode variant is de bedrijfswagenversie, daarbij heeft Citroën vooral gedacht aan het beschikbaar volume. In de wagen kan 3,3 kubieke meter lange ruimte achter de voorstoelen met een maximaal gewicht van 850 kilogram. Volgens Citroën is er plaats voor 2 Europalleten in de breedte. Er is ook een optie op een moduleerbare Extenso cabine waardoor hij ladingen van 3 meter lang kan vervoeren, het nuttige volume verhoogt daardoor tot 3,7 m³.

Citroën Berlingo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...