Pininfarina komt met elektische wagen

Pininfarina Nido Concept
De Italiaanse ontwerpstudio Pininfarina gaat in samenwerking met Bolloré een elektrische wagen ontwerpen. De wagen komt in 2010 op de markt.

Voor het project heeft Pininfarina 150 miljoen euro nodig. De Bolloré Group zal Pininfarina helpen met het accupaket, het bedrijf heeft de zogenaamde Lithium Metal Polymer batterij ontwikkeld.

Hoe de elektrische Pininfarina wagen eruit zal zien is nog niet bekend en ook aan een naam heeft het Italiaanse bedrijf nog niet gedacht. De prestaties zijn wel al bekend, de wagen sprint in 4,9 seconden naar 50 km/u en heeft een topsnelheid van 130 km/u. De auto wordt 100% elektrisch en zal een actieradius van 250 kilometer hebben. Vijf minuten opladen is voldoende voor een reikwijdte van 25 kilometer. Het accupakket heeft een levensduur van 200.000 kilometer.

Pininfarina wil de elektrische auto tegen 2010 op de markt brengen. De auto zal verkocht worden in Europa, de Verenigde Staten en Japan. De jaarlijkse productie zou op 15.000 stuks moeten komen. Pininfarina bracht eerder al het Nido Concept uit (foto onder), het zou kunnen dat de uiteindelijke elektrische wagen hierop zal lijken.

Pininfarina Nido Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...