Audi TT-S komt ook naar Brussel

Audi TT-S Spyshot
We meldden eerder dat de Audi TT-S in Detroit in première zal gaan, enkele dagen later staat hij ook op het autosalon van Brussel te pronken.

Het autosalon van Detroit start op 13 januari, wie de Audi TT-S op Europese bodem wil zien kan vier dagen later op het Autosalon van Brussel terecht. Het autosalon van Brussel wordt tussen 17 en 27 januari gehouden.

De TT-S wordt het voorlopige topmodel van de TT-lijn. Het sportmodel krijg een 2.0 liter turbomotor onder de motorkap met een vermogen van ongeveer 270 pk. Het blok wordt ook gebruikt in de Audi S3, maar levert daar een lager vermogen. De TT-S zal vanaf de tweede helft van 2008 bij de dealers staan, hij wordt ook als coupé en roadster leverbaar.

Later volgt nog de TT-RS, het uiteindelijke topmodel van de TT-lijn. Deze nog snellere variant komt er in 2009. Onder de motorkap zien we dan een vijfcilinder turbomotor met ongeveer 340 pk. Dat is 20 pk minder dan zijn grootste concurrent de Mercedes SLK 55 AMG. De TT-RS zal net als de TT-S uitgerust worden met vierwielaandrijving.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Audi TT-S komt ook naar Brussel"

  1. glenn 29-12-2007 om 12:45

    Waarom worden er nooit eens nieuwe modellen gepresenteerd op onze brusselse show?
    Een conceptcar bijvoorbeeld.

  2. Autofreak 29-12-2007 om 12:47

    @Glenn;

    Omdat ze het liever groots aanpakken en België is maar een klein landje hé.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...