Toyota is grootste autobouwer

Toyota Prius Cock-car of the year
Het jaar is nog niet om maar Toyota claimt al de overwinning als grootste autoproducent ter wereld. Het Japanse bedrijf verkocht dit jaar 9,36 miljoen auto’s.

Toyota is in 2007 de grootste autoproducent ter wereld met 9,36 miljoen geproduceerde auto’s. Bij de productie van Toyota wordt ook Daihatsu, Hino en Lexus gerekend. De nummer twee dit jar is General Motors dat naar schatting 9,2 miljoen auto’s zal gebouwd hebben. Volgend jaar verwacht Toyota opnieuw een groei, het bedrijf wil dan 9,85 miljoen wagens bouwen. Tegen 2009 moeten dat er 10,4 miljoen zijn. Toyota zal daarmee de eerste autoproducent ter wereld worden dat over een productie van 10 miljoen stuks gaat.

De verwachtingen zeggen dat Toyota makkelijk zijn nummer één positie zal behouden want General Motors plant juist om minder auto’s te gaan maken. Het bedrijf schroeft zijn productie in Noord-Amerika terug en sluit sommige onderdelen af. Toyota gaat daarentegen voorwaarts, volgend jaar moeten alleen al in China en Rusland 900.000 auto’s verkocht worden. Dat is een stijging van veertig procent ten opzichte van dit jaar. Verder wil Toyota Lexus in Noord-Amerika, Japan en Europa verder uitbouwen in het Premium-segment.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...