Spyker D12 met Amerikaanse motor?

Spyker D12 Peking to Paris
Nu Spyker (tijdelijk) financieel op het droge is denken ze in Zeewolde terug aan de toekomst, Spyker zoekt zijn V12 voor de D12 SUV in Amerika.

Het Nederlandse bedrijf is in Amerika op zoek naar motoren voor de D12 Peking-to-Paris SUV en misschien ook de C12 Zagato. Normaal gezien zou de Volkswagen 6 liter W12 motor gebruikt worden maar Spyker heeft nu drie redenen om dat niet te doen.

De eerste is puur financieel, met de lage dollarkoers is het goedkoper om Amerikaanse motoren te kopen en ook de verkoop aan Amerika zou hierdoor minder nadelig zijn voor het Nederlandse bedrijf. De tweede reden vinden we bij Volkswagen, de productie van de W12 motor zal nog maximaal 2 jaar doorgaan. Deze periode is veel te kort voor Victor Muller. Als laatste is het voor de Spyker CEO geen optie om de Audi V8 te gebruiken in de D12 omdat deze met 400 pk niet krachtig genoeg is.

In een interview met Beleggers Belangen zegt CEO Muller: “Ik zoek iets in de richting van een Corvette-motor met 500 pk of de V10-motor van Dodge Viper met 600 pk.” Het staat dus vast dat de Spyker D12 van voldoende vermogen voorzien zal zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...