Update: Land Rover en Jaguar nog niet verkocht

Jaguar XF
Even een update over het nieuws van de verkoop van Jaguar en Land Rover eerder vandaag, blijkt dat het nog niet zeker is dat Tata de overnemer wordt.

De Britse krant The Birmingham Post kon deze ochtend met een ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid” melden dat Ford het bod van 1 miljard Britse pond van Indische autobouwer Tata vandaag zou aanvaarden. De bevestiging die vandaag moest komen bleef echter uit. Volgens persagentschap Reuters zijn ook de twee andere overnemers, het Indische Mahindra & Mahindra en het Amerikaanse investeringsbedrijf One Equity Partners nog steeds in de running. Althans dat weten zij van “iemand die dicht bij de bron staat”.

Het geheel lijkt nu meer en meer op een spelletje tussen de verschillende media om als eerste met het overnamenieuws uit te pakken. Meer dan waarschijnlijk zal de beslissing pas vallen na de eindejaarsfeesten.

Toch blijft het Indische Tata de grootste kanshebber. Zowel het personeel als de overheid zou blij zijn met een overname door Tata, het bedrijf geeft betere garanties voor het voortbestaan van de fabrieken in Groot-Brittannië dankzij de enorme financiële middelen waarover het beschikt. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...