Tata koopt Jaguar en Land Rover

Jaguar XF
Indische autobouwer Tata zal vandaag officieel bekendmaken dat het Jaguar en Ford overneemt. Dat meldt de Britse krant The Birmingham Post.

Het bod van 1 miljard Britse pond zou door huidige eigenaar Ford aanvaard zijn. We hebben echter van beide zijden nog geen officiële bevestiging gekregen, maar de Britse krant weet uit goede bron dat de Tata-top gisteren in Groot-Brittannië is aangekomen om samen met Ford de officiële bekendmaking te doen.

Volgens dezelfde bronnen wordt de deal de volgende zes weken verder uitgewerkt en zal de overname effectief doorgaan in februari. De 13.320 Britse medewerkers van Jaguar en Land Rover zijn alvast tevreden met de Tata-overname. Volgens de vakbonden zorgt Tata voor betere garanties voor het voortbestaan van de fabrieken in Groot-Brittannië omwille van de enorme financiële middelen waarover het Indische bedrijf beschikt.

Ford’s avontuur in Groot-Brittannië was niet echt een groot succes, het kocht Jaguar in 1989 voor 1,6 miljard pond en betaalde in 2000 nog eens 1,7 miljard pond voor Land Rover. Toch slaagde het bedrijf er niet in het geheel rendabel te maken, het bedrijf verloor vorig jaar 230 miljoen euro in de “Premium Group” waar zowel Jaguar als Land Rover huizen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...