VandenBrink GT Convertible

Vandenbrink GT Convertible
Vandenbrink design kennen we al van de Vandenbrink GTO, een hommage aan de Ferrari 250 GTO, nu komt Vandenbrink met een nieuw model: de GT Convertible.

De GT Convertible kwam tot stand toen een klant uit de Verenigde Staten een verzoek had voor een open variant van de Vandenbrink GTO. Ontwerper Michiel van den Brink kroop daarop terug achter de tekentafel met deze schets als gevolg. Het resultaat mag er wezen en is opmerkelijk moderner dan de retro GTO. Van den Brink: “Hiermee hopen we het retro-stigma ook in één keer van ons af te schudden, want we kunnen veel meer dan dat. Dit is in gang gezet door een klant die voor een GTO kwam. Toen zij ontdekte wat er allemaal nog meer mogelijk was zijn we onder andere hier op uitgekomen.”

Net als bij de Vandenbrink GTO is de GT Convertible gebaseerd op de Ferrari 599 GTB Fiorano. Voor het dak kiest de coachbuilder voor koolstofvezel. Of de auto ook daadwerkelijk zal gebouwd worden is nog niet zeker. Van den Brink: “Deze Convertible is een voorbeeld van wat allemaal mogelijk is. We zullen nog moeten bepalen of het een eenmalig project wordt of een zeer kleine serie. Dat zal aan het uiteindelijke kostenplaatje en de wensen van de klant liggen, maar het ontwerp is er. We gaan hiermee aan de slag.”

Persbericht:

Vandenbrink Design Special Order: Vandenbrink “GT Convertible”

Vandenbrink Design presents the Vandenbrink “GT Convertible” design.
The progressively styled GT Convertible had its first viewing for a selected audience during the Cercle Deluxe 2007 fair in Vienna. Like the 599/630 GTO the GT Convertible will also be based on the Ferrari 599 GTB Fiorano, featuring a lightweight carbon fibre folding hardtop. The car will be built only on special customer request.

After the successful introduction of the 599/630 GTO the unveiling of the GT Convertible design clearly marks the Vandenbrink specialty mission: on demand design and manufacturing of unique “off-menu” automobile coachworks, based on class-leading platforms such as the Ferrari 599, Audi R8, Spyker C8 Spyder and Corvette Z06. All Vandenbrink’s custom designed one-off sportscars will be tailored to your personal taste and preferences.

Vandenbrink Design:
Vandenbrink Design BV is an automotive design company, located in The Netherlands. It is a privately owned company, headed by its founding fathers Michiel B. van den Brink and ir Robert C.A. Koumans. The company focus is on special design and coachbuilding for highly exclusive sportscars.

More information can be found on www.vandenbrinkdesign.com

Deel dit bericht:

1 reactie op "VandenBrink GT Convertible"

  1. Bert 20-12-2007 om 15:21

    In profiel ziet hij er alvast prachtig uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...