Volvo XC90: geen opvolging?

Volvo XC90
Dit nieuws moest ik meermaals horen van verschillende bronnen alvorens het te geloven: Volvo gaat geen opvolger maken van de XC90!!!

De enige vraag die ik me kon stellen is: “Waarom?”. De XC90 is een schitterende SUV die ongetwijfeld geweldige verkoopcijfers haalt en aangezien de meeste bedrijven een winst wel weten te appreciëren, vraag ik me nogmaals af: “Waarom?”.

Blijkt dat milieu-hippies het heft in handen hebben bij Volvo. Omdat Volvo niet beschikt over milieu-vriendelijke alternatieven, bergt het zijn plannen op om een volgende generatie XC90 te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat de toekomstige kopers van SUV’s meer en meer in de milieuvriendelijke richting gaan denken en dat een niet-milieuvriendelijke SUV niet meer zal verkopen. Bij Porsche geven ze al langer geen gehoor aan milieu-hippies en dat is vandaag nogmaals bewezen.

Maar na het lezen van de uitleg die Volvo gaf, kon ik mij meer en meer in hun visie vinden. Wees gerust, ik word geen milieu-hippe, maar ze zouden wel een punt kunnen hebben. Zeker in Zweden, de thuisbasis van Volvo, is milieu een zéér actueel thema, nog meer dan bij ons. Toch blijf ik het ‘verlies’ betreuren.

Maar om te eindigen met een positieve noot: de Volvo XC30, XC50 en XC60 staan wel nog op het programma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...