Spyshots: Mercedes GLK

Mercedes GLK
Echte spyshots zijn het eigenlijk niet, want de auto is ongecamoufleerd, maar de kans is groot dat het niet de bedoeling was dat deze Mercedes GLK zo ‘naakt’ gezien werd.

De wagen ziet er net uit zoals eerdere artikels al deden vermoeden. Hier zien we een spyvideo van de GLK en hier kunnen we impressiefoto’s zien die de realiteit toch wel zeer goed weergeven. Positief is dat de voorlichten niet geheel hetzelfde zijn als op de eerste impressiefoto’s, aangezien de foto’s daar een nogal depressieve SUV toonden.

Begin 2008 zullen we deze wagen kunnen verwelkomen. Hij wordt het broertje van de Mercedes M-klasse, de Mercedes G-klasse en de Mercedes GL-klasse. Zijn directe concurrent zal hoofdzakelijk de BMW X3 zijn en eventueel iets later ook de Audi Q5 en de Land Rover LRX (moest die er komen).

Op gebied van motorisatie zullen we niet bepaald verrast worden door Mercedes. Er zullen namelijk veel gelijkenissen zijn met de Mercedes C-klasse. Het afgebeeld model is een GLK 350, maar er komt ongetwijfeld nog een 280 en in de verre toekomst zal Mercedes de V8 6,3l motor ook wel in de GLK lepelen.

(Foto’s via Autowereld)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Mercedes GLK"

  1. PJS 17-12-2007 om 19:40

    Hij is gespot tijdens de opnames van “Sex and the city”, de GLK wordt in die reeks gebruikt. Over de wagen zelf, nog lelijker dan de GL, wie koopt zo’n wagen?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...