Laatste Chrysler Crossfire geproduceerd

Laatste Chrysler Crossfire van de band
Een trieste dag voor Chrysler fanaten, vandaag is de laatste Chrysler Crossfire van de band gerold bij Karmann. Een opvolger komt er voorlopig niet.

De Chrysler Crossfire was onderhuids voor bijna 90 procent gelijk aan de vorige generatie Mercedes SLK. Het merk verkocht in België maar een goeie 250 exemplaren van de Crossfire. De Crossfire heb ik vreemd genoeg altijd een bijzondere wagen gevonden waar ik niet direct het gevoel bij had dat het een zoveelste lelijke Amerikaan was. Een goedkoop en stoerder alternatief voor de SLK zo zag ik het.

De Chrysler Crossfire kon blijkbaar moeilijk opboksen tegen zijn concurrenten: de Audi TT, Nissan 350 Z en Porsche Boxster. Chrysler was van plan om jaarlijks 30.000 exemplaren bij Karmann te laten maken, maar door de zwaar teleurstellende verkoopcijfers moest het Amerikaanse merk vorig jaar de productie halveren. Nu blijkt het model volledig ten dode opgeschreven.

Chrysler Crossfire

Deel dit bericht:

1 reactie op "Laatste Chrysler Crossfire geproduceerd"

  1. 5589 14-12-2008 om 12:56

    wat een shit man

Reageer

Reactie aan het plaatsen...