Geen haast voor Hybride Cayenne

Porsche Cayenne Hybride Logo
De Porsche Cayenne hybride stond al op verschillende autosalons te pronken maar Porsche staat nu niet echt te springen om het model uit te brengen.

Porsche vreest dat het marktaandeel van een hybride Cayenne te laag is, dat meldt het Duitse blad Automobilwoche. Blijkbaar komt er van de huidige Cayenne geen hybrideversie meer op de markt en moeten we wachten tot de tweede generatie Cayenne in 2010 om met een groene SUV rond te rijden. Binnen het VW-concern zal dus Audi nu de spits afbijten, in 2008 komt Audi namelijk met een hybride-variant van de Q7.

Porsche is echter niet enthousiast voor de hybride-techniek. Volgens onderzoeken blijkt het marktaandeel van een hybride Cayenne in de VS niet boven de vijf procent uit te komen. Dit heeft voor een ferme deuk in het enthousiasme van Porsche gezorgd want het merk wou de hybride Cayenne vooral in Amerika verkopen.

In 2009 krijgen we wel de Panamera voorgeschoteld, de vierdeurs coupé van Porsche. De Panamera zal ten vroegste in 2011 met hybride-techniek uitgerust worden. Porsche wil nu eerst afwachten hoe populair de hybride Cayenne is en sluit niet uit dat je voor een hybride Panamera nog tot 2013 zal moeten wachten.

Cayenne Hybride

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...