Formule 1 rijden?

F1
In het Verenigd Koninkrijk is er een bedrijf opgericht, genaamd PF1, dat oude F1-wagens koopt, verkoopt, onderhoudt en gebruikt voor op een persoonlijk parcours in samenwerking met Cosworth.

Mensen die naar daar afzakken krijgen les van Marc Hynes, die Lewis Hamilton én Kimi Raikonnen ‘leerde rijden’ om het zo te zeggen. Het bedrijf beschikt al over de laatste Jordan, SuperAguri en Jaguar wagens. De motoren in die wagens zijn nog steeds de ‘oude’ V10 motoren, die wat krachtiger zijn dan de huidige V8 motoren. Die wagens spreken misschien niet direct tot de verbeelding, maar ik kan mij inbeelden dat als je in zo’n wagen zit, je wel snel van gedacht verandert.

Klinkt allemaal geweldig, maar dat heeft natuurlijk ook allemaal een prijs. Voor £300.000 (€420.000) én een lidgeld van £2.500 (€3.500) kan je jaarlijks deelnemen aan vier evenementen die plaatshebben op echte F1-tracks met je persoonlijke wagen.

Dit heeft PF1 er over te zeggen:

“In a nutshell the idea is that we’re going to bring to the wealthy but not necessarily super-rich motorsport enthusiast the opportunity to own and run a late-model F1 car, without any of the associated problems,” PF1 founder Paul Osborn told ITV Sport.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Formule 1 rijden?"

  1. nicolas 16-12-2007 om 23:18

    Kzou zo wel eentje willen staan hebben in mijn living om eerlijk te zijn.

  2. Somviel 17-12-2007 om 15:29

    en dan keer crashen… bye bye auto & het geld :'(

Reageer

Reactie aan het plaatsen...