McLaren bevestigt komst van Kovalainen

Kovalainen
Vrijdag heeft McLaren bevestigt dat Heikki Kovalainen volgend jaar de plaats van Fernando Alonso zal innemen. Hij zal samen met Lewis Hamilton in het team zitten.

De 26-jarige Fin maakte zijn formule 1 debuut dit jaar en reed toen ook als vervanger van Fernando Alonso bij Renault. Vanaf begin januari zal hij voor McLaren testen. “We hadden enkele opties maar zoals altijd willen we zeker zijn dat we de meest competitieve lineup hebben, volgens mij zijn Lewis en Heikki een perfecte combinatie” verklaarde McLaren baas Martin Whitmarsh. “Ik heb er het volle vertrouwen in dat ze elkaar zullen vooruitstuwen op het circuit en dat ze ook daarbuiten goed zullen samenwerken,” voegde hij daaraan toe.

Het beste resultaat van Kovalainen vorig jaar was de tweede plaats, na Hamilton, in Japan. Na Mika Hakkinen en Kimi Raikkonen, wordt hij de derde Fin die voor McLaren zal rijden.

“Na het seizoen van 2007 denk ik niet dat er nog getwijfeld kan worden dat het team evenredig toegewijd is voor beide piloten en daar hou ik van,” zegt Kovalainen, die enkele dagen geleden zijn eerste bezoek aan de McLaren fabriek bracht. Op de vraag of hij het kampioenschap van 2008 kan winnen antwoordde hij: “Elke piloot die aan het wereldkampioenschap deelneemt moet geloven dat hij kan winnen dus natuurlijk geloof ik erin.”

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...