Rus heeft interesse in Spyker

Spyker C12 Zagato
Het Nederlandse Spyker voert gesprekken met een jonge Russische zakenman die interesse heeft om een groot belang in het luxemerk te nemen.

Spyker is al langer op de dool en is nu op zoek naar een investeerder om het bedrijf terug op de rails te brengen. Het lijkt erop dat Spyker een investeerder heeft gevonden in de 32-jarige Rus Vladimir Antonov. Hij wil miljoenen investeren in de Nederlandse autobouwer in ruil voor 29,9 procent van de aandelen. Daarenboven wil Antonov ook de lening van de Friesland Bank overnemen.

Antonov is reeds bekend in de autowereld door de sponsoring van raceteams. Spyker kwam hem tegen in de pitstraat van Le Mans.  Volgens Hans Hugenholtz, interim directeur bij Spyker staat hij te boek als een betrouwbare financier. “Het is een uiterst schone Rus.” Vladimir Antonov vergaarde zijn fortuin tijdens de roebelcrisis in 1998. Daarna kocht hij verschillende banken.

Tot 21 december onderhandelt Spyker enkel met Antonov, de gesprekken met acht mogelijke andere parters zijn stopgezet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...