Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept
Eergisteren toonden we u al een eerste teaser van de Land Rover Coupé maar dankzij het Duitse Auto Motor und Sport zijn alle afbeeldingen gelekt.

Nu kunnen we dus wat meer vertellen over de komende Land Rover Coupé, de SUV is 4,35 meter lang en 1,55 meter hoog. Dat is 7 cm korter en 12 cm lager dan de Freelander waarop hij is gebaseerd. De conceptwagen krijgt 20 inch velgen en hangt maar 13 cm boven de grond. Het LRX Concept toont ons een strakke lijn met lange deuren die naar achter toe vernauwen. Passagiers krijgen in de SUV Coupé een mooi uitzicht dankzij het glazen dak.

Binnenin is de wagen uitgerust met twee soorten leer en gepolijst aluminium. De conceptwagen heeft plaats voor vier personen en heeft een doorlopende middenconsole en een koelkast. Voor de bestuurder zijn er twee touchscreens voorzien die veel klassieke bedieningsknoppen vervangen, zo wordt onder andere vierwielaandrijvingssysteem via deze touchscreens geregeld.

De uiteindelijke productieversie van het LRX Concept zal niet voor 2009 in productie gaan. Interessant is ook dat de Land Rover LRX gebaseerd is op het platform van de Ford Focus, daardoor wordt het mogelijk om ook een hybrideversie van de wagen te bouwen. De LRX wordt officieel voorgesteld op heet autosalon van Detroit in Januari, we houden u op de hoogte!

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Land Rover LRX Concept

Deel dit bericht:

4 reacties op "Land Rover LRX Concept"

  1. MRM 13-12-2007 om 17:18

    iznicce!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...