Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS
Aston Martin heeft op de opening van een nieuw design center in Gaydon de V12 Vantage RS voorgesteld, een V8 Vantage met de motor van de DBRS9.

De nieuwe ultra-performance Aston Martin gebruikt veel onderdelen van de DBRS9, het racingmodel van Aston Martin. De wagen zal een zeer exclusief prijskaartje krijgen en wordt boven Aston’s huidige topmodel, de DBS, gepositioneerd.

De V12 Vantage RS is net als de DBS uitgerust met een in koolstofvezel vervaardigde motorkap en achterklep. De achterklep is verder uitgerust met een uitschuifbare spoiler en het remsysteem gebruikt keramische remschijven. De 1600 kilogram wegende wagen wordt aangedreven door een 600 pk sterke V12 met een koppel van 690 Nm. Een sprint van 0 naar 100 is hierdoor voorbij in minder dan 4 seconden en na 8,5 seconden haal je normaal al 160km/h. De topsnelheid ligt boven de 320 km/u. Ferrari’s 599 GTB Fiorano is ongetwijfeld het doelwit van deze V12 Vantage RS, de wagens komen qua prestaties dicht in de buurt.

De wagen zal meer kosten dan de DBS, en daarmee kost de V12 Vantage RS meer dan een gelijkaardige Ferrari, waarom dat zo is hoef je niet te vragen, Anglofielen weten vast waarom. De productie start normaal gezien volgend jaar en aangezien het een exclusieve gelimiteerde editie is kan je maar best nu al je naam op de wachtlijst zetten.

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Aston Martin V12 Vantage RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...