Skoda Superb

Skoda Superb
De Skoda Superb gaat pas in première op het autosalon van Genève maar het merk kon het niet laten om een eerste officiële afbeelding vrij te geven.

Voor wie het niet zou weten, de Superb is het topmodel van Skoda en moet doorgaan als een Executive-Saloon. De wagen deelt veel van zijn componenten met de Volkswagen Passat. De nieuwe Superb groeit in alle dimensies maar ondergaat een kleine stijlverandering, de wagen krijgt een Hatchbackachterzijde maar behoudt zijn Sedanprofiel.

Het benzinegamma bestaat vooral uit TSI’s. Als basismotor gebruikt Skoda waarschijnlijk een 1.4-liter met 140 pk aangevuld met 1,8 liter motoren van respectievelijk 160 en 200 pk. Ook aan een dikkere versie van de Superb wordt gedacht en daarvoor zou de 3,6 liter V6 van de Volkswagen Passat R36 gebruikt worden, deze motor is goed voor meer dan 300 pk. Voor het dieselgamma kiest Skoda net als Volkswagen en Audi voor de commonrail-techniek, het gamma start met viercilindermotoren en sluit af met een V6 TDI.

Skoda probeert duidelijk zijn Superb op te waarderen maar gaat de prijzen maar licht verhogen. Het merk wil jaarlijks 60.000 Superbs verkopen, dat is drie keer zoveel als de vorige generatie. Nemen ze bij de Volkswagengroep niet iets te veel hooi op de vork?

Wie de Superb wil kopen moet nog even geduld hebben want na de onthulling op het autosalon van Genève in maart zal de wagen pas in het najaar in de showrooms vershijnen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...