Alonso keert terug naar Renault

Fernando Alonso Renault
Fernando Alonso rijdt de volgende twee seizoenen weer voor Renault. Bij Renault werd de Spanjaard tweemaal wereldkampioen in 2005 en 2006.

Vorig seizoen reed Fernando Alonso bij McLaren maar door de stevige concurrentie van ploegmaat Lewis Hamilton was dit geen groot succes. Alonso voelde zich zelfs benadeeld door de leiding van het Britse team. Uiteindelijk grepen beide McLaren-piloten naast de titel want Ferrari-rijder Kimi Räikönnen werd op de valreep wereldkampioen.

In november kwamen Alonso en McLaren overeen om het contract te verbreken. Meteen werd bekend dat Renault grote interesse had in de 26-jarige Spanjaard. De Fransen hadden met Alonso in 2005 en 2006 wél succes, hij werd er twee keer wereldkampioen. “Ik ben heel erg gelukkig dat ik naar Renault kan terugkeren”, zegt Alonso. “Dit is toch de ploeg waar ik als rijder ben opgegroeid.” “Ik ben klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven bij Renault. Ik ben ervan overtuigd dat we weer mee voorin kunnen strijden.”

Dat Renault het meent met Alonso mag duidelijk zijn, Alonso krijgt voor de komende twee seizoenen 70 miljoen euro aangeboden. De Spanjaard wordt hiermee de topverdiener van de Formule 1.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...