Mogelijke samenwerking tussen Mercedes en Aston Martin?

Aston Martin Rapide
Daimler is deze week gaan praten met Dar, een investeringsmaatschappij uit Koeweit, dat voor 50 procent eigenaar is van Aston Martin.

Inzet voor dit alles is een mogelijke samenwerking tussen beide autobouwers. Er zijn nog geen details uitgebracht over de besprekingen maar binnenkort zal ook een delegatie van Aston Martin een bezoek brengen aan Mercedes in Stuttgart.

Aston Martin was lange tijd onderdeel van Ford maar is nu nog geen jaar op vrije voeten. Aston Martin boert goed, het bedrijf kan de vraag met moeite bijhouden en heeft zelfs aangekondigd dat het binnenkort waarschijnlijk ook buiten Engeland zal moeten bouwen. Misschien kan Mercedes hen hierbij helpen.

Voor de uitkomst van de gesprekken moeten we nog even geduld hebben maar een samenwerking zou misschien voor een unieke combinatie kunnen zorgen. De looks en het Britse raffinement gecombineerd met wat Duitse gründlichkeit kunnen voor een droomwagen zorgen, maar het kan ook op een foute mix uitdraaien. We zullen zien…

Aston Martin lijkt het momenteel makkelijk alleen te kunnen maar volgens ons gaat het vooral om de verdere toekomst, het bedrijf heeft geld nodig voor nieuwe motoren en productieuitbreidingen. Vermoedelijk zal het bedrijf ook door andere grootmerken worden benaderd en daarbij denken wij vooral aan BMW en de Volkswagengroep. Vooral BMW, die al wat Britse ervaring heeft met Rolls-Royce, lijkt ons een interessante partner. De Volkswagengroep heeft met Bentley misschien een te grote tegenstander van Aston Martin in de stallen staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...