Geen Ferrari SUV

Ferrari FS 599 Fuoristrada SUV impressie
Ferrari-directeur Felisa heeft de geruchten over de bouw van een Ferrari SUV officieel ontkend in een Duits interview.

Ook bij Lamborghini doen SUV geruchten de ronde ondanks de recente uitspraken van directeur Winkelmann, hij zei op een dubbelzinnige wijze “No” tegenover de komst van een Lambo SUV. De speculaties over de bouw van een SUV bij Ferrari en Lamborghini komen er door het succes van de Porsche Cayenne. De Ferrari-baas vindt wel dat een SUV bij Maserati past. Maserati presenteerde in 2003 al het Kubang studiemodel (foto’s onder) in deze richting.

Ferrari heeft wel geprobeerd om vierwielaandrijving in de F430 te gebruiken maar omdat deze techniek voor 80 extra kilo’s zorgt werd deze optie achterwege gelaten. “Op een droog wegdek kunnen we de prestaties van een vierwielaandrijver ook met achterwielaandrijving halen” zegt Felisa. In hetzelfde interview ontkende Felisa verder de speculaties over de komst van een Ferrari Dino en een zescilinder Ferrari. “Dat wordt veel te veel geassocieerd met een basismodel.”

Maserati Kubang Concept 2003

Maserati Kubang Concept 2003

Maserati Kubang Concept 2003

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...