Lexus LS600h verkoopt beter dan verwacht

Lexus LS600h
We bespraken eerder dit jaar al de nieuwe Lexus LS600h. Het succes van de hybride limousine is groter dan verwacht.

Sinds juli verkoopt Lexus de LS600h, de LS kan zich qua kwaliteit makkelijk aansluiten met de Mercedes S-klasse, de Audi A8 en de BMW 7-serie. De nieuwe Lexus hybride blijkt zeer populair bij de bedrijfsleiders van deze wereld. We hadden eerder wel onze bedenkingen bij de zuinigheid van zo’n wagen (9,4 liter per 100 km), een zware diesel lijkt ons voor lange afstanden zuiniger. Een hybride is uiteraard veel beter voor het imago van onze CEO’s en daarom is de LS600h een groot succes.

Lexus had dit jaar op 2.000 verkopen gerekend voor zijn hybride limousine maar het bedrijf heeft tot oktober van dit jaar reeds 6.093 orders gekregen. De wagen is in België te koop voor ongeveer 120.000 euro.

Volgens Lexus zorgt de combinatie van een V8 met de elektromotoren voor dezelfde prestaties als een twaalfcilindermotor maar uiteraard met een lager verbruik. Gemiddeld verbruikt de LS600h 9,4 liter per 100 km. De wagen is de eerste hybride limousine op de markt.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Lexus LS600h verkoopt beter dan verwacht"

  1. XliljeezyX 06-06-2008 om 22:16

    Mooi kan ik het niet vinden maar die luxe! er zit nog net geen bed en een kook-pit in de auto anders kon je er in wonen zo luxe..

  2. MRM 07-06-2008 om 10:46

    bwoah, ik vind het wel een mooie wagen, zeker zijn achterkant, aan de voorkant kan je in de verte inderdaad nog iets japans ontdekken, en die binnenkant, heerlijk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...